Wednesday 13 March 2013

Γιατί να μην μπορώ να προσβάλω την πίστη;

Πολλοί, όταν εγώ κρίνω την πίστη (όχι οποιασδήποτε θρησκείας, μόνο του χριστιανισμού, τις υπόλοιπες θρησκείες χαμογελούνε από περηφάνια όταν τις κριτικάρουμε) δέχομαι σχόλια του τύπου "τς τς τς.. δεν μπορείς να κρίνεις τη θρησκεία και τα πιστεύω κάποιου, είναι ιερά".

Φυσικά μπορεις να θίξεις και να προσβάλλεις την πίστη. Για την ακρίβεια όχι απλά "μπορείς - επιτρέπεται", αλλά αν είσαι έστω ελάχιστα σκεπτόμενος, επιβάλλεται να προσβάλλεις, κατακρίνεις, σατυρίζεις, γελοιοποιείς (πες το όπως θες) κάθε είδους ανόητη δεισιδαιμονία, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκειών φυσικά.

Ζούμε μέρες καρναβαλιών για παράδειγμα. Το καρναβάλι είναι παγανιστικό. Λατρεία του Διoνυσου. Αποφασίστε. Θα τηρήσετε την ορθοδοξία ή θα είστε όπως σας αρέσει; Γιατί, αν είστε το δεύτερο τότε μη μας μιλάτε για χριστιανισμό και ορθοδοξία.
Και όταν λέμε ότι νηστεύουμε 40 ημέρες, νηστεύουμε από ΟΛΑ. Το προγαμιαίο σεξ είναι του σατανά. Ο αυνανισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Τρεις φορές την ημέρα προσευχή, διαφορετική το βράδυ από το απόγευμα και διαφορετική στη νηστεία απο τη μη νηστεία.

Έτσι λέει η ορθοδοξία. Αν κάνετε του κεφαλιού σας και ό,τι σαν βολεύει τότε είστε αιρετικοί.

Αν προσβάλλει η κριτική μου εσάς, εμένα με προσβάλλει το ότι είμαστε στο 2013 και ακόμα δεν μπορεί κάποιος γκέι έφηβος να πει φανερά τη σεξουαλική του ταυτότητα. Με προσβάλλει ο σεξισμός που υποθάλπεται από τη θρησκεία σας. Με προσβάλλει το ότι υπάρχει μέρος στο οποίο δε μπορώ να μπω γιατί είμαι γυναίκα. Με προσβάλλει η υποκρισία σας όταν λέτε ότι είστε χριστιανοί ενώ δεν έχετε διαβάσει ποτέ τη Βίβλο. Με προσβάλλει να θεωρούμαι ακάθαρτη επειδή βλέπω περίοδο. Με προσβάλλει το ότι η εκκλησία σας έχει τόσα λεφτά που μπορεί να μας αγοράσει και να μας πουλήσει όλους ενώ μιλά για ταπεινότητα. Με προσβάλλουν τα χρυσά σκήπτρα και οι λιμουζίνες ενώ ο πλανήτης μας πεινά. Και με προσβάλλει ακόμα, το ότι δεν μπορώ να κρίνω ελεύθερα ένα θεσμό ο οποίος ευθύνεται για τόσα απάνθρωπα εγκλήματα ανά τους αιώνες. Είμαστε πάτσοι;

No comments:

Post a Comment